Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Έκθεση Παιδικού & Εφηβικού βιβλίου 28-31/1/2011 [Αθήνα]

Ηelexpo: Έκθεση Παιδικού και εφηβικού βιβλίου απο 28-31/1/11

Η διάδοση της φιλαναγνωσίας τόσο στα παιδιά όσο και στους έφηβους μέσα από την ενημέρωση των γονέων και των εκπαιδευτικών είναι ο στόχος των οργανωτών της έκθεσης Παιδικού και Εφηβικού βιβλίου που θεωρείται πλέον θεσμός για τη χώρα μας και ξεκινά την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, στις εγκαταστάσεις της HELEXPO στο Μαρούσι.

Στη διάρκεια της διοργάνωση θα πραγματοποιηθούν 200 εκδηλώσεις-πέρυσι ήταν 130- για παιδιά και εφήβους αλλά και για γονείς και εκπαιδευτικούς , κυρίως παρουσιάσεις βιβλίων, συζητήσεις, ημερίδες, σεμινάρια, λογοτεχνικά εργαστήρια, μουσικά, εικαστικά και θεατρικά δρώμενα κ.λ.π με τη συμμετοχή συγγραφέων, εικονογράφων, πανεπιστημιακών και καλλιτεχνών.

Για πρώτη φορά , φέτος τα Μουσεία πάνε...στην έκθεση. Ειδικότερα, θα υπάρχουν δύο εργαστήρια για τα παιδιά με θέμα τη γνωριμία με την καθημερινότητα των αρχαίων Ελλήνων αλλά και τα αρχαία ελληνικά παιχνίδια, τα οποία επιμελείται το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και δύο εργαστήρια για εφήβους, δημιουργικής γραφής και βιωματικής συζήτησης των θεμάτων που αφορούν στην εφηβεία μέσα από τους κώδικες του θεάτρου.

Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Οδυσσέα Ελύτη, το ΕΚΕΒΙ έχει σχεδιάσει ένα ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο προκειμένου να δώσει στους νεαρούς -κυρίως- επισκέπτες την ευκαιρία να γνωρίσουν έναν από τους μεγαλύτερους ποιητές της χώρας μας, μέσα από μια έκθεση επιλεγμένων βιβλίων του, αλλά και φωτογραφικό και ηχητικό υλικό από τη ζωή και το έργο του νομπελίστα Ελληνα.

Τα παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν την Έκθεση, θα μπορούν να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις με γενικό τίτλο "Παραμυθο-δρώμενα", σε 12 βιβλιοπωλεία της Αθήνας και του Πειραιά, τα Σάββατα 22 και 29 Ιανουαρίου. Οι εκδηλώσεις εντάσσονται στο πρόγραμμα Athens Every Week του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και συμμετέχουν τα βιβλιοπωλεία: Μεταίχμιο, Ιανός, Ελευθερουδάκης, Φλωράς, Public, Τετράγωνο, Περδίκης.

Την έκθεση συνδιοργανώνουν το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου και το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού με τη συνεργασία των εκδοτών παιδικού και εφηβικού βιβλίου και του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.
http://www.childrensbookfair.gr/

11 σχόλια:

  1. Πολύ ενδιαφέρουσα φαίνεται η Έκθεση αυτή...!!! ό,τι πρέπει για την περίπτωσή μας...!!! Ωραίο θα ήταν να μπορούσαμε να πάμε - αλλά η Αθήνα πέφτει κομματάκι μακριά...! Έστειλα ήδη ερώτημα στις συντονίστριες της Έκθεσης στην Αθήνα για την περίπτωση να γίνει η Έκθεση και στη Θεσσαλονικη...! περιμένω απάντηση...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΆΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ ΚΥΡΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ.ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ ΑΥΤΗ Η ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο,ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι, θα είναι τέλεια να πάμε όχι μόνο μόνοι μας αλλά μαζί και με το σχολείο σαν εκδρομή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν περίμενα μέσα στη φούρια τους οι άνθρωποι να μας απαντήσουν...αλλά με εξέπληξαν ευχάριστα...! Παραθέτω, λοιπόν, παρακάτω την απάντησή τους...!
    ________________________________________________

    Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας σχετικά με το ΕΚΕΒΙ και τις δραστηριότητές του.

    Στη Θεσσαλονίκη το ΕΚΕΒΙ οργανώνει, κάθε Μάιο, τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, σημαντικό κομμάτι της οποίας είναι η Παιδική Γωνιά και η Γωνιά των Εφήβων, καθώς και η Γωνιά των Εκπαιδευτικών και των Γονέων.

    Η φετινή έκθεση θα πραγματοποιηθεί 5-8 Μαΐου. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.thessalonikibookfair.com

    Με εκτίμηση,
    Εύη Γεροκώστα
    Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων ΕΚΕΒΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΡΑ ΔΕΧΤΗΚΑΝ!ΜΠΡΑΒΟ ΚΥΡΙΑ.ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ!!!ΕΓΩ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΜΩΣ ΤΟΝ ΜΆΪΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μάλλον γιατί λέει κάπου: Στη Θεσσαλονίκη το ΕΚΕΒΙ οργανώνει, κάθε Μάιο, τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΑΑ!!!! ΝΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ!!!ΚΑΙ ΧΑΝΟΥΜΕ ΜΑΘΗΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ(ΓΙΑ ΟΣΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ‘’ΑΓΑΠΟΥΝ ‘’ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ )ΝΑ ΤΑ ΑΓΑΠΗΣΟΥΝ!!!  

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλά εσύ από όλο αυτό βρίκες να πεις ότι θα χάσουμε μάθημα άμα πάμε...(πλάκα κάνω).Έχεις δίκαιο όταν λες ότι είναι μια ευκαρία να αγαπήσουν όλοι τα βιβλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΝΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΟΜΩΣ ΜΗ ΤΟ ΔΕΝΕΤΕ ΚΑΙ ΚΟΜΠΟ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΜΕ...1ον ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙΡΟ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ 2ον Η ΚΥΡΙΟΥΛΑ ΜΑΣ Η ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΣΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΜΕ ΕΑΝ ΔΕΧΤΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπορεί να πέσει και σε περίοδο εξετάσεων οπότε είναι όντως λίγο δύσκολο....!!!!:Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή